Első lépésként az a legfontosabb, hogy felkerüljön a hirdetése a Google felületére. Így indul egy Google hirdetés. Ezáltal célzottan fogják látni az emberek a hirdetést, pontosan akkor, amikor hasonló termékekre vagy szolgáltatásokra keresnek rá.

A Google hirdetés azért előnyös, sőt jolly joker választás, hiszen rengeteg felhasználó keres a Google keresőmotorját használva. Hazánkban a Google az első számú keresőmotor, ezért érdemes ebben gondolkozni. Gondoljunk csak bele, mi magunk is hányszor keresgélünk ezen a felületen, amikor meg szeretnénk találni, hol van a legközelebbi benzinkút, étterem, vagy egyéb program lehetőséget kínáló hely.

Nem beszélve arról, amikor arra keresünk rá, mit vásároljunk, és hol járunk a legjobban. A Google hirdetések már a keresés pillanatában megjelenhetnek a Google oldalain. És a jól időzített Google hirdetések, mint tudjuk, értékes ügyféllé tehetik a kereső felhasználót. A Google hirdetéseknek köszönhetően növelni tudja a webhelylátogatások számát, a bejövő hívások és e-mail megkeresések számát, valamint a bolti látogatások számát is.

A Google hirdetés szolgáltatásában be lehet állítani a havi költségkeretet, így nem kell attól tartani, hogy átlép egy havi korlátot. Valamint, ha úgy gondolja, akár szüneteltetni is lehet, vagy módosítani az erre szánt kiadás összegét. A marketingkalkulator.hu oldala, mint hivatalos Google Partner, segít ügyfeleinek a legmagasabb haszonnal járó Google kampányok megvalósításában.