Mára a játszóterek kellékei egyre szerteágazóbbak, ugyanis folyamatosan új termékek és fejlesztések jelennek meg a piacon. A kereslet növekedése ráadásul a lakosság részéről is fokozódik, mivel egyre több családban található már otthoni játszótér, legyen az kerti, vagy akár beltéri játék, például hinta vagy épp kötélpálya.

Mivel a folyamatos igénybevétel miatt a játszó eszközök egy idő után látványosan el kezdenek amortizálódni, ezért fontos, hogy a különféle játszótéri kiegészítők – például rögzítők, cserélhető alkatrészek vagy védő tartozékok – beszerzéséről se feledkezzünk meg. A játékok karbantartása mellett a biztonságos működésük, illetve az érintkező felületek gondozása érdekében is lényeges szerepet töltenek be ezek a játszótéri kiegészítők.

A karbantartási kellékek mellett a játszótéri kiegészítőknek vannak olyan típusai is, amelyek egyszerű szerelés következtében önálló játékot alkotnak, akár otthoni használatra is. Ide tartoznak például a födémre szerelhető hintacsuklók, állványok vagy kapaszkodók. A játszótéri kiegészítőknek léteznek továbbá olyan típusai is, amelyeket kifejezetten közterületi játszóterek fejlesztéséhez, szépítéséhez, gondozásához terveztek.

A játszóterekért felelős szakembereknek erősen ajánlott részletesen ismerni a játszótéri kiegészítők elérhető választékát. Nemcsak esztétikai, hanem biztonsági és szavatossági szempontból is nagy a jelentősége annak, hogy az adott kiegészítő valójában passzol-e a játékszerkezethez vagy sem.

Ajánlott cikkek