Sokan vágynak kertre, különösen manapság, amikor már szinte luxusnak számít a saját udvar. A belvárosban inkább a teraszok, tetőteraszok nyújtanak kert-érzetet, de ahhoz, hogy tényleg az ember úgy érezze, hogy kültéren van, sokat kell alakítgatni a teraszok hangulatán.

A kerteket mindenféle eszközzel fel lehet (és fel is kell) szerelni, de ami hosszú távon létfontosságú, -pláne, ha sok időt töltünk a szabadban-, az egy napvitorla.

A túlzott napsütés és az eső elleni  elleni védelem szempontjából is ideális választás a napvitorla, a nyári nagy melegben egészségünk megőrzésében is nagy szerepet játszik, véd az UV-sugárzással szemben, ezzel egyidejűleg a bőrráktól és a bőr öregedésétől is. Az eső, ha az egészségünket nem is, de kerti bútorainkat és kintre elkészített vacsoránkat tudja tönkretenni. Erre a problémára is megoldást nyújthat a napvitorla, de az nem mindegy, hogy melyiket válasszuk a vitorlák közül, ha esőtől akarunk védelmet szerezni!

A vízálló napvitorla megtartja az esőt, de a vászon behorpad alatta, ki kell verni belőle az esőt, hogy eltávolítsuk onnan. Ha ezt nem tesszük meg, akkor az illesztékek és a tartóvázak is sérülhetnek. Érdemes tehát, ha vízálló napvitorlát választunk olyan mellett letennünk a voksunkat, mely lejtősen lett felszerelve, így a vizet egyből le is vezeti. A nem vízáteresztő napvitorlák is nyújtanak valamilyen mértékben védelmet az esőtől, nem áznak át azonnal, viszont ezek könnyebben száradnak, ráadásul úgy, hogy nem sérül a tartószerkezet az eső súlya alatt.

Ajánlott cikkek