Egyre több háztulajdonos választja a kültéri műfüvet, mert az alig igényel karbantartást a természetes fűvel szemben. Nem kell többet kaszálni, füvet nyírni, locsolni és nem gyűlik meg többé a bajunk a kártevőkkel, a gazzal és a csúnya sárga foltokkal.

Ha sok időt és erőfeszítést szeretne megtakarítani, miközben továbbra is gyönyörű pázsitot szeretne élvezni kültéri területén, a műfű a legjobb választás. Ám bár mindig érintetlennek tűnik, a szintetikus gyep még mindig ki van téve a kiömlésekeknek és a foltoknak. De hogyan lehet ezeket könnyedén eltávolítani a műfűről?

Ha számos partit és grillezést fog rendezni a szintetikus pázsiton, ez a zsíros kiömlés előbb-utóbb meg fog történni. Az első dolog, amit tennie kell ebben az esetben, hogy papírtörlővel vagy rongyokkal szívjon fel annyit a zsírból, amennyit csak tud. Ne dörzsölje, mert ez az olajat tovább kenheti a kültéri műfűbe.

Miután felitatta az olajfolt nagy részét, keverjen össze mosogatószert vagy babasampont meleg vízzel. A keveréket vigye fel az érintett területre. Körülbelül öt percig hagyja ázni, majd ismét vigye fel, és alaposan öblítse le, hogy eltávolítsa az összes maradékot.

Egy másik gyakori folt típus, amikor vörösbort öntenek ki a műfű felületére. Ilyenkor vegyen egy tiszta rongyot, és itassa be a foltot a hideg vízben. Ezután vigyen fel hígított fehér ecetet, hogy eltávolítsa a gyep felületéről a maradék színt. Ugyanez vonatkozik a kiömlött ketchupra, szószra és krémes öntetekre.

Kutyája ugyanúgy szeretni fogja a műfű selymes érintését, mint az emberek! Az ürülék tisztítása azonban ezzel együtt jár. A kulcs itt az, hogy a lehető leggyorsabban cselekedjen. Minél hamarabb tudja kitakarítani a szennyeződést, annál kisebb az esélye a kellemetlen szagok kialakulásának.

Ajánlott cikkek