Manapság egyre több nyugdíjas munka kerül előtérbe azért, hogy az idősebb életerős dolgozók is elköteleződjenek, támogassák az életmódjukat és a családot.

A 64, illetve 59 éves János és Judit esetében a fentiek mindegyike volt a cél. Amikor visszavonultak a közel három évtizedig tartó távközlési karrierjüktől, eladták a sorházukat és útnak indultak.

Olyan életmódot élnek, amely lehetővé teszi számukra, hogy tetszés szerint mozogjanak. Általában szánnak arra időt, hogy legalább néhány napot, de valószínűbb, hogy egy hetet vagy többet is eltöltsenek egy területen.

A házaspár alaposan megtervezte a nyugdíjazást. Az éves fizetésük egyikéből éltek körülbelül öt évig, mielőtt nyugdíjba mentek, a másikat pedig megtakarították. A megtakarítási tervükhöz a maximumot fizették be, és nyugdíjba vonulásuk után egyéni nyugdíjszámlákra helyezték át. Eleget spóroltak ahhoz, hogy kitartsanak egy nyugdíjas időszak alatt, amely magában foglalja a takarékos életet és a részidőben történő nyugdíjas munkát.

Ennek a harcos házaspárnak ez a részmunkaidős nyugdíjas munka a lakóautó életmóddal foglalkozó weboldal és blog. Olyasmit kerestek, amit útközben tehetnek, hogy plusz bevételhez jussanak. Létrehoztak egy webhelyet, ahol tippeket, tanulságokat és utazási tapasztalatokat oszthatnak meg.

És bevált ez a nyugdíjas munka. A lakóautóban laptoppal és asztali géppel is vezeték nélküli adatcsomagot használnak légkártyával az internet eléréséhez. Átlagosan minden nap megpróbálnak tenni valamit az oldalon: egy blogbejegyzést írnak, egy új oldalt hoznak létre vagy egy oldalt frissítenek.

A nyeremény ebben a nyugdíjas munkában: kis jutalékot kapnak a lakóautó életmódhoz kapcsolódó termék-affiliate programokon keresztül eladott termékek után, amelyeket az oldalon reklámoznak. Szintén kedvezményt kapnak, ha a látogatók a megfelelő oldalakon megjelenő Google hirdetésekre kattintanak.

Ajánlott cikkek