Amikor vállalkozásokról van szó, akkor érdemes megragadni azokat a lehetőségeket, amik könnyebbé teszik az életünket, melyek picit egyszerűbbé teszik legalább az adminisztrációs feladatokat. Ilyen lehetőség a székhelyszolgáltatás, ami segíti a cégeket a papírügyek intézésében, ráadásul ha egy cégcsoport szolgáltatásaként vesszük igénybe, mint amilyen a szekhely.org is, akkor több egyéb szolgáltatást is igénybe tudunk venni, egy egész csapat fog dolgozni azért, hogy kényelmesebb és biztonságosabb legyen számunkra a cégalapítás és az azt követő vállalkozói élet.

Mivel nem annyira közismert fogalom, sokan nem ismerik a székhelyszolgáltatás intézményét, pedig már egyből a cégalapítás pillanatában igénybe lehet venni ezt a lehetőséget. A cég címe köztudott módon hivatalosan is le van jelentve, nyilvános nyilvántartásban szerepel, ki kell tenni a cégtáblát az adott címen jól látható helyen a kapuban, ha valaki rákeres a cégre a Google-ön, akkor már ott is azonnal látható lesz a cím, és mintha ez a privát szféra megsértéseként is felfogható tény nem lenne untig elég, akkor még azt is tudatosítani kell magának a saját otthonát székhelyként bejelölő óvatlan vállalkozónak, hogy még a NAV is itt fogja zaklatni alkalmas és alkalmatlan időben amikor céges papírok ellenőrzése céljából bekopogtat az ajtón.

 

Mégis szörnyen sok olyan ember van, aki a lakcímét adja meg székhelyül, de ha jobban belegondolunk, hogy a fenti feladatokat mind a saját otthonunkban lássuk el, beláthatjuk, hogy ez bizony nem túl kényelmes, sőt, ez nem is egészséges. A székhelyszolgáltatást választók válláról viszont lekerül az adminisztrációs teher minden egyéb mellett, amiket a fenti paragrafus tartalmaz. A székhelyszolgáltatás lényege ugyanis nem kevesebb, mint az, hogy a szolgáltatást biztosító cég fogadja és tárolja, rendszerezni a vállalkozók leveleit, majd pedig ha szükség van rá, akkor bemutatják azokat a NAV-nak. A székhelyszolgáltatást elsősorban olyan kisebb cégeknek javasolják, akik még nem rendelkeznek saját irodával, ahova kézenfekvő lenne bejelenetni a székhelyét a cégnek.

Ajánlott cikkek