Négy 7 éves és annál fiatalabb gyerekkel azt szeretném, ha az otthonom nagyon is gyerekbarát lenne. Ennek az is fontos része, hogy teret képezek a gyerekeimnek, ahol önmaguk lehetnek, szórakozhatnak, használhatják a képzeletüket és mozgathatják a testüket.

Évekkel ezelőtt láttam, ahogy a barátom megosztotta az Instagramon a földbe süllyesztett trambulinját, és a családja számtalan órát együtt töltött rajta. Amikor elkezdődött a karantén, és rájöttem, hogy ezen a nyáron sokat leszünk otthon, a feleségemmel úgy döntöttünk, hogy ideje felpörgetni a kerti játékunkat, és veszünk egy süllyesztett trambulint.

De tudta, hogy sokkal többről van szó annál, minthogy lyukat ásunk a kertbe és trambulint dobunk bele?!

Hamar rájöttünk, hogy szükségünk lesz egy aknás szivattyúra a víz kiszippantásához a süllyesztett trambulin alatt, mivel nálunk a talaj iszapos agyag. Nos, nem csak vízvezetékre van szükség a víz leeresztéséhez, hanem elektromos működtetésre is szükség van a szivattyú működtetéséhez.

A süllyesztett trambulin megérkezése után gödröt kell ásni. NAGY lyukat. Gondoskodnunk kellett róla, hogy ne ütközzünk földalatti vízvezetékekbe vagy elektromos hálózatba, ezért szakemberek segítségét kértük ebben.

Végül a süllyesztett trambulin felszerelése után néhány napon belül nyilvánvalóvá vált, hogy szükségünk lesz egy szivattyúra. A lyukban több tonna állóvíz volt, ami a szúnyogok táptalaja. Ezen a ponton még tehát rengeteg munka volt hátra, de szorgalmas munka által megtudtuk valósítani a projektet.

Ajánlott cikkek