Az étkezőasztalok széles skáláját nézve nehéz választás vár ránk, ha új darabban gondolkodunk. Az elmúlt években sokat változott a stílus, vagy inkább úgy is mondhatnánk, hogy sok új stílus alakult ki, és maradtak a régiek is.

Innentől kezdve tehát leginkább a személyes igényünk és ízlésünk fogja eldönteni, hogy milyen asztal mellett döntünk. A kisebb, két- vagy négyszemélyes étkezőasztalok esetén rengeteg anyag, forma és design közül választhatunk. A fa, fém és műanyag, vagy ezek kombinációjának rengeteg változata létezik, s ne feledkezzünk meg az üveglappal fedett darabokról sem. Mielőtt kiválasztanánk a számunkra szimpatikus darabot, érdemes feltenni magunkban a kérdést, hogy mi az elsődleges szempont. A lakás stílusát legyen hivatott az adott étkezőasztal kiegészíteni vagy tartós, a célnak legmegfelelőbb darabot válasszuk?

A válasz nem könnyű, de ha ügyesen választunk, egyikről sem kell lemondanunk. Nézzük a lehetőségeket! Az üveglappal fedett darabok talán a legkényesebbek, hiszen minden azonnal meglátszik rajtuk, de tényleg tetszetősek. A csinos kis krómváz és az edzett üveg jó párosítás, de gyerek mellé semmiképpen nem ajánlanám. A műanyag, ha minimalista a lakás, menő, de bármi más közegben retró üdülői hangulatot áraszt. A fa étkezőasztal bár klasszikus választást sugall, de a különböző fajtájú fáknak – éger, cseresznye, mahagóni, dió, fenyő – és pácoknak köszönhetően jól kombinálható a lakás többi berendezési tárgyával. Bármelyik típusú étkezőasztal mellett döntünk, nem szükséges lemondanunk sem a megfelelő stílusról, sem a legcélszerűbb megoldásról.

Ajánlott cikkek